Bolyai Önképző Műhely

Filmintézeti látogatás

Filmintézeti látogatás: 2014. március 12., szerda 17 óra

Kedves Bolyaisok! Szóbeli tájékozódás alapján úgy tűnik, hogy van érdeklődés egy látogatás megszervezésére a Filmintézetbe. Mindenkit szívesen látunk, bármelyik évfolyamból. Jöhetnek alumnik is. Miután elég sok szervezést igényel a dolog, a vetítőt is le kell foglalni stb., csak egy időpontot tudtam javasolni. Viszont értesítelek jó előre titeket, hogy ha érdekel a dolog, akkor szabaddá tudjátok tenni magatokat. Kérlek titeket, hogy mielőbb jelöljétek be magatokat a listán szétküldött linktől elérhető dokumentum alján a listán, hogy tudtok-e jönni. Legkésőbb a március 8-ai BOM-nappal bezáróan írja fel a nevét, aki jön, de ha lehet, még korábban. Tudnunk kell, hány emberre számíthatunk több szempont miatt is.

 

A látogatás menete:

  1. Érkezés után nyomban, 17 órától megnézünk néhány rövidfilmet a Filmintézet nagyvetítőjében. Ez kb. fél óra. Tervezett műsor: Virágát a napnak (1960., r. Sára Sándor, 12 perc); Pályamunkások (1957., r. Gaál István, 4 perc); Elégia (1965., r. Huszárik Zoltán, 20 perc).
  2. Megtekintjük a gyűjtemény látogatható részeit (raktár, olvasó, stúdió, állandó kiállítás);
  3. A vetítőben PPS-prezentáció segítségével ismertetem röviden az intézmény gyűjteményeit és szolgáltatásait; illetve megnézhetitek-meghallgathatjátok két film képes elemzését, ami segíthet a BOM-szombatokon és bármikor vetített filmek képi világának értelmezésében.

A MaNDA (Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet címe és megközelíthetősége: 1021 Budapest, Budakeszi út 51/E.

Ha valaki BKV-vel jön, akkor a Széll Kálmán téren szálljon fel a 22-es, 22A vagy 222-es buszra, és jöjjön a II. kerületi bíróság megállójáig. A 7. megálló, és a 3. a Szépilona kocsiszín után. A bíróságnál leszálltok, és előre mentek kb. 70 méter a Budakeszi úton. Egy lépcső vezet a bejárathoz. Ha valaki nem szállna le a bíróságnál, akkor leszállhat a következő megállónál, a Vízműveknél, és ugyancsak kb. 70 métert visszagyalogol.

Ha valaki autóval jönne, 17 órakor már talál helyet a Filmintézet belső udvarán, a parkolóban.

Bent, az előtérben gyülekezünk 17 órakor. A Széll Kálmán téren a 22, 22A ÉS 222-es buszcsalád megállója a metrólejáró „legyező”-től érkezve a 4-es és a 6-os villamosok sínjeit keresztezve érhető el. Jöhettek vagy mehetünk csoportosan is, ha erre van igény, és akkor megbeszélünk egy helyszínt a találkozásra a Széll Kálmán téren. Előtte még úgyis találkozunk március 8-án, a BOM-foglalkozáson, illetve akit érdekel, 7-én 18 órától az Örökmozgóban az Eltüsszentett birodalom (1956., r. Banovich Tamás) vetítésén.

 

A látogatás tervezett időtartama összesen 2-3 óra. A Filmintézetben nincs büfé, ezért ennivalót hozzatok, ha valaki nem bírná ki ezt az időtartamot táplálkozás nélkül. Kávé- és hideg üdítőautomata viszont van az előtérben, tehát szomjan nem fog halni senki. Bármilyen észrevétel, kérdés, stb. van, írjátok meg nekem az ímélcímemre, Ádámnak, vagy ha nagyon közérdekű, akkor egyből a BOM levelezőlistáira.

Ne feledjetek el jelentkezni, az e-mailben kapott linken.

 

Üdv,

Deák-Sárosi László

Megosztás:

Facebook
LinkedIn
Email
Print

Kapcsolódó tartalmak

Bon-BOM 2022. június

Nyári BOM Meghívó – A hetedik! Online tanulmányok konferenciára A Bosch-kiállításon jártunk – Balázs Géza, Molnár Dávid, Icsa Vivien Láncreakció – Görög Márton, Horváth Domonkos,