Felhívás

Előadói, publikációs lehetőségek, ajánlott programok - dolgok, amikről nem árt, ha hall egy bolyais.

Felvételi

Hogyan lehetek BOM-tag?
Elsősorban a 17. életévüket már betöltött, érettségiző, főiskolai-egyetemi oktatásban tanulókra számítunk. Fontos (de nem kizáró ok, ha nincs), hogy valamilyen területen legyen már felmutatott, igazolt teljesítményed (tanulmányi verseny, pályázati vagy sporteredmény, alkotás, kitüntetés, publikáció, kiállítás, koncert stb.).

Mozaikok konferencia 2018

Eddig négy alkalommal rendeztük meg az ELTE BTK-n, illetve a Rákóczi úton található „klubhelyiségben” a Bolyai Önképző Műhely hallgatói konferenciáját, a gyalogos szemináriumot. Ezeknek célja az volt, hogy jobban megismerkedjünk egymás szakmai területével, kutatási témájával, érdekes előadásokat hallgassunk, illetve előadóként azt gyakoroljuk, hogyan lehet elmagyarázni a saját szakmánk problémáit egy nyitott, de nem feltétlenül szakmabeli közönségnek. A rendezvényeknek hagyományteremtő célja is volt, ezért a BOM tagjai számára jövőre ötödik alkalommal rendezzük meg, ezúttal a MOZAIKOK elnevezésű konferenciát.

Benyhe István az áprilisi Szalonban

Az áprilisi Bolyai Szalon vendége Benyhe István, a Madridi Magyar Konzulátus oktatási és kulturális szakdiplomatája. A beszélgetés során szó lesz Spanyolország történetéről, geopolitikai helyzetéről valamint kisebbségi, függetlenségi kérdésekről európai és magyar vonatkozásban.
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Hankiss Elemér-emlékest az Eötvös Collegiumban

Az Eötvös József Collegium és az MTA Irodalomtudományi Intézetének közös rendezvénye.

2015. január 10-én elhunyt Hankiss Elemér, nagyhatású irodalomtudós, szociológus, filozófus, a Magyar Televízió egykori elnöke. A különböző tudományterületeken végzett munkásságának felelevenítésével emlékezünk rá: egykori kollégái, barátai és a mai Eötvös-collegisták.

Ahogy az Isten elrendeli... Olga filmje – filmvetítés

Baranyai Katalin képe

Egy érdekes dokumentumfilm, az Ahogy az Isten elrendeli... Olga filmje című alkotás látható a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon szeptember 27-én. Baranyai Katalin tanárnő minden érdeklődő bolyaisnak jó szívvel ajánlja a programot.

Részetes információk az alább csatolt meghívóban.

(kép forrása: port.hu)

Oldalak

Feliratkozás RSS - Felhívás csatornájára