Irodalom

Verne Gyula és a magyarok

Kevés külföldi írót tisztelt meg a magyar olvasóközönség azzal, hogy keresztnevét magyarosította. Nemzedékek olvasták rongyosra az Öt hét léghajónt, a Nemo kapitányt, a Grant kapitány gyermekeit, A rejtelmes szigetet és a Kétévi vakációt, hogy csak a legismertebb Verne-regényeket említsük. Paár Ádám bemutatja a francia írót, aki 193 évvel ezelőtt, 1828. február 8-án született. Kitér Verne magyar kultúrával való kapcsolatára is.

„Éhe kenyérnek, éhe a Szónak” – jegyzetek és olvasmányajánlások a népi irodalomhoz 2. rész

Baranyai Katalin képe

A januári BOM-találkozón a népi irodalommal és mozgalommal, valamint Illyés Gyula szociágráfiájával foglalkoztunk, tudásunkat a Talpalatnyi föld című filmmel megerősítve. Baranyai Katalin tanárnő ehhez a témához készített átfogó olvasmányajánlóját és jegyzeteit olvashatjátok két részletben.

„Éhe kenyérnek, éhe a Szónak” – jegyzetek és olvasmányajánlások a népi irodalomhoz 1. rész

Baranyai Katalin képe

A januári BOM-találkozón a népi irodalommal és mozgalommal, valamint Illyés Gyula szociágráfiájával foglalkoztunk, tudásunkat a Talpalatnyi föld című filmmel megerősítve. Baranyai Katalin tanárnő ehhez a témához készített átfogó olvasmányajánlóját és jegyzeteit olvashatjátok most.

Feliratkozás RSS - Irodalom csatornájára