BOM-tanévnyitó, 2020

Elkezdődött a BOM 20. tanéve. A koronavírus-járvány miatt sajátos módon, hiszen elmaradt a háromnapos befogadó tábor, helyette egynapos budapesti programot kínáltunk. Balázs Géza ügyvezető köszöntötte a Műhelybe most bekapcsolódó 20 juniort, valamint mentortanárukat, Varga Viktort. Nagy Dániel pedig továbbra is a zenei programok gazdája lesz.

A befogadó tábor programja az emlékezethelyek lett volna. Hogy ez se maradjon el, Baranyai Katalin és Sugár Péter építész, a BME tanára városismereti sétán mutatta be a Dohány utcai holokauszt-emlékművet, az ELTE Bölcsészettudományi Kar udvarán kialakított, alig észrevehető, csak keresés útján megtalálható rézszalagot – az egyetem áldozatainak nevével. Az emléktúra a Kálvin téren folytatódott, a sajátos, múltat a jelennel reflektáló járdalapok megtekintésével – és a Március 15. téren ért véget, ahol több ezer év lenyomata tanulmányozható.

A BOM 20. tanéve sok újdonságot hoz, mondta az ügyvezető. Indul két filmklub, egy könyvklub, és várhatóan a tavalyi kreditrendszer bevezetésének sikere nyomán a tanulmányi napok és táborok átalakulnak a hallgatók és mentoraik, valamint külső szakemberek által szervezett egy-két-három napos projektekké. Ameddig a járványveszély fenyeget, rövidebb foglalkozásokat és több szabadidős tevékenységet – például ilyen városi emléktúrát – szerveznek. (Manyszi)

Címkék: