Komoly téma – vidám társaság

Baranyi Marci
Talán nem is olyan nehéz összefoglalni a gólyatábort, elég ennyi is: mindenképpen folytatni szeretném a BOM­ot! Nehéz igazi közösséget találni, ahol az emberek valóban egymásra figyelnek, meghallgatják egymást, tanulnak egymástól, segítik a másik fejlődését... Itt részem lehetett ezekben, amit hatalmas értéknek tartok. Nagy élményt jelentett nekem mind a sok beszélgetés, amit akár hajnalig is lelkesen lehetett folytatni, mind az állandóan vidám hangulat! :) Köszönöm, hogy ott lehettem!

Fekete Zsuzsi
Nekem őszintén nagy örömet jelentett, hogy kaméleon módjára , könnyedén sikerült beolvadnom a társaságba, nagyon befogadó volt a csapat, a tábor nevéhez híven. Az utóbbi években több közösségben is megfordultam, éltető erőm az új emberek és ezáltal új nézőpontok megismerése, de ezekben a körökben sajnos nem éreztem ilyen erős nyitottságot egymás iránt. Ez a műhely kivon a hétköznapok mókuskerekéből, így megvéd a szakbarbárságtól. Legnagyobb élményem a film volt és az azt követő beszélgetés. Különös, hogy ennyi embernek mennyire más úton járnak a gondolatai...

Harmat Fruzsina
A befogadó tábor a lehető legjobb kezdet volt egy barátságos és nyitott társasági kör megalakulásához. Az érdekes előadások mellett a csoportfoglalkozások és a mindenkiben mély nyomot hagyó drámapedagógiai foglalkozás a „befogadást” mind bizalmi, mind érzelmi szempontból tanulságossá tették; illetve az önismeret fejlődéséből sem volt hiány. Mindenképpen pozitív emlék marad, amelyre remélem, mindannyian jó érzéssel gondolhatunk vissza évekkel később.

Héra Bálint
Ez a tábor számomra azért volt különleges, mert itt volt a legnagyobb az egy időegység alatt megismert kedves emberek száma.

Illyés Ágota
Úgy érzem sok Kosztolányi által megfogalmazott játszótársra leltem, és már nagyon várom az újabb közös, élménydús játékot. :)

Maknics Bandi
A tábor egy nagyszerű lehetőség volt arra, hogy önmagamat kipróbáljam sok mindenben és megismerkedjek sok olyan emberrel, akivel a munkahelyen vagy az egyetemen nem találkoznék. A változatos programokon keresztül a 3 nap alatt testi, lelki és szellemi síkon egyaránt kiélhettem magamat. Az én kedvencem a szabadban játszott ügyességet, bátorságot és olykor leleményességet igénylő csapatépítő feladatok voltak, amelyek sokat erősítették a önmagamba illetve a közösségbe vetett bizalmamat. A kötelező programok mellett volt sok szabadidőnk is, amikor azokkal lehettünk, akikkel akartunk, így sok évfolyamtársammal ismerkedhettem meg alaposabban. Szerintem ez egy kulturális, ám mégis fiatalos, jól megszervezett, de nem agyonzsúfolt tábor volt. Ha időutazó lennék még egyszer elmennék rá. :)

Mészáros Nóra
Én nagyon jól éreztem magam! Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem legjobban a közösség tagjainak nyitottsága tetszett. Nem éreztem magam gólyának. Úgy éreztem, mintha nem ez lenne az első alkalom, hogy találkozunk.
A drámajáték nagyon izgalmas volt, különösen, mikor a másik csapat tagjai mesélték el, milyen volt belülről megélni a mi “pályánkat”.
Izgalmas témának bizonyult a függőség. Tetszett a film, érdekes vitát generált. Meglepő volt, hányan hányféleképp láttuk a karaktereket, a végkifejletet.
Már érzem, hogy sok érdekes szombati napra számíthatunk!

Nagy Heni
Szuperkedves szervezők, remek ismerkedős játékok, kreatív feladatok, esti éneklés, fantasztikus film, gondolatébresztő beszélgetések, érdekes előadások. Röviden ebben a pár szóban lehetne összefoglalni a BOM 2015­-ös befogadótáborát.
De ha kicsit bővebben ki szeretném fejteni, hozzá kell tennem még pár dolgot. Például sosem gondoltam volna, hogy egy hétvége alatt ennyit fogok tanulni a függőségekről, társadalmi problémákról és a saját képességeimről, emellett pedig szuper volt ennyire sokszínű, mégis hasonló érdeklődésű társaságban lenni. Azóta is csak az cseng a fülemben: még, még, még!

Rákóczi Adrienn
Először is, szeretném megköszönni mindenkinek, hogy ennyire nagyszerűvé tettétek ezt a tábort. Rengeteget játszottunk, ami segített eszembe juttatni, hogy tanulni nemcsak könyv fölé görnyedve, magányosan lehet. Rég nem éreztem azt, hogy egy ennyire szuper közösséghez tartozom. Külön kiemelném az élménypedagógiai foglalkozást, ahol az a szerencse ért, hogy egy rég nem látott, kedves barátom vezette le a feladatokat.

Stefanovits Tamás
“Szántszándékkal ilyen megfontolatlan, hogy próza helyett rímesen költöget.
 Tanárnak pedig hallgató az ELTE­n, ott neveli az ovis kis kölköket.”
Amikor megkaptuk a feladatot, hogy írjunk bemutatkozást a befogadó táborba, és egyszersmind a BOM újságába, én a versekhez nyúltam. Egyszerűen azért, mert valahogy biztonságban érzem magam a verssorok között. Aztán rájöttem, hogy el kell engednem mindezt, mert olyan közösségbe készülök, akik ennél sokkal nyíltabbak, barátságosabbak. Aztán megszületett, ami megszületett, és Ti nem találkoztatok az általam megírt akrosztichonnal :D. Viszont találkoztatok velem, és én meg Veletek. Felüdülés volt. Ténylegesen. Az utóbbi idők egyik legnagyobb élménye, ami után bátran vágok bele Veletek bármilyen programba. Köszönöm! :)
ui: Legközelebb ezt is versbe írom, az valahogy jobban én vagyok :D

Sümegi Réka Tünde
Habár a tábor témája, a függőség, nem éppen a vidám témakörök közé tartozik és időnként úgy éreztem, hogy a nehézsége rányomta a bélyegét a hangulatra, végül nagyon érdekes és izgalmas beszélgetések kerekedtek ki a foglalkozások során.
Számomra a legnagyobb öröm, hogy sok, rendkívül nyitott, tehetséges és kreatív embert ismerhettem meg. A szervezők nagyon sokat készülhettek, rengeteg programon, előadáson és játékban vehettünk részt. Úgy gondolom, hogy a tábor minden egyes percét sikerült maximálisan kihasználnom és alig várom a folytatást :)

Szilágyi Anna
Az első BOM­os programot már azóta vártam, mióta megtudtam: felvettek. Bár Győr jobban vonzott, mint Cegléd, hamar kiderült számomra, hogy a lényeg úgysem a helyszín, a BOM ugyanis képes egy külön világot teremteni. Ebben a világban az emberek kedvesek, nyitottak és égnek a tudásvágytól. A tanárok és a felsőbb évesek cseppet sem lenézőek, hanem rendkívül segítőkészek. Baranyai Tanárnőről már most sejtem, hogy jó mentorunk lesz.
A hétvégére jól illik a befogadó tábor elnevezés: tényleg úgy éreztem, hogy örömmel fogadnak be minket, Juniorokat. Már ennyi idő alatt csupa jó emléket szereztem: izgalmas film, érdekes előadások, gondolatébresztő beszélgetések, összerázó játékok, felejthetetlen karaoke parti és persze gyönyörű kiscicák. :) Alig várom a folytatást!

Szána Gábor
Csak a második napon adódott lehetőségem csatlakozni a többiekhez a táborban, de így is rendkívül kedves fogadtatásban részesültem, érdeklődően fogadott mindenki, és ez bizony jelentősen hozzájárult a zökkenőmentes beilleszkedéshez. A csapatépítő játékok és az esti szabad program során is hamar sikerült élvezetes társaságra lelnem, mindössze 12 óra leforgására volt szükség ahhoz, hogy a hajnali beszélgetések és kártyázás olyan hatást keltsenek, mintha már egész régóta ismernénk egymást.

Varga Andris
A sok nyitott és érdeklődő tagnak köszönhetően számomra váratlanul jó élmény volt az első néhány közösen töltött nap. Nagyon sokat jelent és nagyon izgalmassá teszi az együttlétet, hogy ennyire sok szakma és sokféle ember képviselteti magát. Mindezek ellenére mégis van egy közös nevező, ami összefogja a csapatot: ez a kultúra és a kultúra iránti érdeklődés. A kettő együtt lehetőséget ad arra, hogy együttdolgozva a világnak egy eddiginél nagyobb szeletét megismerjük. A foglalkozások jók voltak, szeretem új területeken kipróbálni magam, a szabadidő pedig fesztelenül és kellemesen telt.

A táborról készült fényképek megtekinthetők a BOM facebook-oldalán.