Felvételi

Hogyan lehetek BOM-tag?
Elsősorban a 17. életévüket már betöltött, érettségiző, főiskolai-egyetemi oktatásban tanulókra számítunk. Fontos (de nem kizáró ok, ha nincs), hogy valamilyen területen legyen már felmutatott, igazolt teljesítményed (tanulmányi verseny, pályázati vagy sporteredmény, alkotás, kitüntetés, publikáció, kiállítás, koncert stb.).

A Bolyai Önképző Műhelybe egyénileg kell jelentkezni. A felvételi beszélgetést minden évben június végén tartjuk (augusztus végén pótfelvételi lehetőséget biztosítunk). A felvételi kérelem egy önéletrajzból (személyi adatok, teljesítmények) és egy motivációs levélből (írás, összeállítás az eddigi eredményekről, a tervekről, illetve a Bolyai Önképző Műhellyel kapcsolatos elvárások) áll. A felvételi eredményéről 14 napon belül e-mailben adunk tájékoztatást. Minden szeptemberben 20-40 fővel tudunk évfolyamot indítani.

Kizárólag azok jelentkezését várjuk, akik aktív, személyes, közösségi, tehetségfejlesztő munkára vágynak, valamint akarják és tudják vállalni, hogy három éven át minden hónap első szombatján részt vesznek a képzésen. (Hosszabb külföldi tartózkodás vagy más ok miatt évet halasztani lehet.)

A képzés ingyenes, beleértve a befogadó tábort, a filmvetítéseket, valamint a közös ebéd költségeit is.
Az útiköltséghez, valamint a kapcsolódó (önszerveződő) programokhoz az anyagi lehetőségek függvényében hozzájárul a Műhely.

Érdeklődés, kapcsolatfelvétel, jelentkezések beküldése:
Komlósi Réka irodavezető: bom@e-nyelv.hu. Tel.: 30/361-9681

A felvételi jelentkezés határideje minden évben: június 15.


Idén is jelentkezhetsz a BOM-ba!
Felvételt hirdet a Bolyai Önképző Műhely a 2019-2022. közötti képzési programra!

A jelentkezés feltétele: betöltött 17. életév, középiskolai vagy felsőfokú tanulmányok végzése. Az Önképző Műhely felvett tagjainak vállalniuk kell, hogy a 2019-2022. között minden hónap első szombatján, Budapesten a képzésben részt vesznek.

A felvételihez a következő pályázatot (dokumentumokat) kell e-mailben beküldeni:

  1. Életrajz (különös tekintettel szakmai eredményekre: tanulmányi versenyek, egyéb aktivitások) (1 lap)
  2. Motivációs levél (Mi ösztönöz arra, hogy a Bolyai Önképző Műhely tagja legyek?). A motivációs levelet helyettesítheti egy bármilyen közéleti témát feldolgozó, legföljebb 3 oldalas esszé.

A pályázatokat 2019. június 15-ig kell a következő címre csatolt fájlként beküldeni: bom@e-nyelv.hu. A csatolt fájl neve a pályázó neve legyen. A pályázat befogadásáról minden jelentkezőt értesítünk az e-mail-címén.

A felvételi beszélgetés időpontja: 2019. július 1. A pontos időpontról és helyszínről értesítést küldünk. A felvételi kötetlen beszélgetés egy szabadon választott társadalmi-tudományos-művészeti problémáról, a felvételiző érdeklődési köréről.

A felvételi eredményéről egy héten belül e-mailben értesítést küldünk.

2019. augusztus 30-án, 9 órai kezdettel pótfelvételit tartunk, ezért aki lemaradt a júniusi beszélgetésről, az önéletrajzát és a motivációs levelét augusztus 20-áig elküldheti még a bom@e-nyelv.hu címre.

A képzés 2019 szeptemberében befogadótáborral indul, majd pedig minden hónap első szombatján lesz.