Tanulmányi kirándulás

A csoportok közös kirándulásai, úgy mint nyári kirándulás, kenutúra, évközi kirándulások, nyári tábor.

Vadszeder, gyógyfüvek, csillagnézés

Az immár haladó csoport néhány tagja csapatösszerázó kirándulásként a Bükköt kereste fel, megcsodálva annak szépségeit, megkóstolva finomságait, és szinte magáénak érezve állatait. A gyógynövényektől és csillagoktól sem mentes kirándulásról Hably Szandi írt.

A honfoglalás és a magyar nyelv szülőföldjén. Szakmai kirándulás Zemplénbe.

Időpont: 

2013. június 21. péntek (Egész nap) - 2013. június 23. vasárnap (Egész nap)

A tavalyi exkluzív pannonhalmi programhoz hasonló tanulmányi kirándulásunk a honfoglalás és a magyar nyelv szülőföldjére vezet. A tervezett program

2013. június 21.

Egyéni utazás (vonattal) Sátoraljaújhelyre
Érkezés délben: ismerkedés Sátoraljaújhely titkaival (Levéltár Kazinczy kézírásával, Börtönmúzeum, neves életfogytiglanosokkal, kirándulás Kórósra, a honfoglalás kori temetőbe).
Este: A világörökség részét képező Ungvári pincében (borkóstoló)
Szállás: Piarista kollégium (egykori kolostor)

Tanulmányi kirándulás Pannonhalmára

Időpont: 

2012. június 8. péntek (Egész nap) - 2012. június 10. vasárnap (Egész nap)

Június elején a Bolyai Műhely csapata egy rövid kirándulást tesz Pannonhalmára, ahol a három nap alatt meglátogatjuk a főapátság épületegyüttesét, a levéltár és könyvtár érdekesebb darabjait, az arborétumot és a növénykertet, valamint a vendégfogadás új épületeit is. Betekintést nyerhetünk ugyanakkor az apátság jelenlegi gazdasági tevékenységébe, ezen kívül beszélgethetünk Várszegi Asztrik főapát úrral, s természetesen a borkóstolással egybekötött pincészetlátogatást sem hagyjuk ki.  Szakmai vezetőnk Juhász András tanár úr, útikalauzunk pedig az egykori bolyais Márk testvér lesz. 

Feliratkozás RSS - Tanulmányi kirándulás csatornájára