Szabad program

Táncház és folkkocsma

Időpont: 
2012. november 14. szerda 19:00

Táncház és folkkocsma nyílt Pest felfedezett rehabilitációs negyedében, a Dohány utca 28. sz. alatt azzal a céllal, hogy a kulturáltan szórakozó fiatalok találkozó helye legyen.

A TÉLI KERTEM nevű hely kéthetenként műsort is kínál. Következő vendégük Illyés Mária lesz, abból az alkalomból, hogy Illyés Gyula verseiből Ráadás élet címen válogatást sok kiadatlan verset jelentetett meg.

A hely felfedezése és a program bolyais aktualitása miatt külön ajánlom a figyelmetekbe a dátumot.: 2012. november 14. 19 óra.

Földtudományos Forgatag - interaktív geokiállítás a Magyar Földtani és Geofizikai Intézetben

Időpont: 
2012. november 17. szombat 10:002012. november 18. vasárnap 18:00

 

A rendezvényen bemutatkoznak földtudományi kutatással foglalkozó intézményeink, megismerkedhetnek ásványkincseinkkel, a klímaváltozás nyomaival a kőzetekben, a földtani veszélyforrásokkal, a Földet vizsgáló geofizikusok különleges eszközeivel. Megtudhatjuk mire jó például a zeolit?

Nemzeti parkjaink és geoparkjaink hazánk legszebb felkereshető földtani látványosságait mutatják be, geotúra ajánlatokkal várják az érdeklődőket.

Kányádi Sándor kalákás módra

Időpont: 
2012. november 11. vasárnap (Egész nap)

 

November 11-én, vasárnap Kaláka napot rendeznek a MOM-ban, a XII. kerületben.

19 órakor  Kaláka együttes koncertet ad Valaki jár a fák hegyén címmel Kányádi Sándor verseire írott dalainkból. Például a Dél keresztje alatt, Kuplé a vörös villamosról, Vannak vidékek, Fakatona, Az elveszett követ… sorolhatnám hosszasan, amiket hallhat a közönség a műsorban.  Az est vendége Kányádi Sándor, akitől mindig tanulunk valamit, mesél, verset mond valamennyiünk örömére.

Kedvcsináló: itt.

A világhírű FILI Tolna megyei kocertje

Időpont: 
2012. július 16. hétfő (Egész nap)2012. július 18. szerda (Egész nap)

 

Rendkívüli nyári Léleképítő keretében Pakson, Kölesden, Gyönkön és Szekszárdon ad hangversenyt a 140 tagú Szentegyházi Gyermekfilharmónia Együttes.

A méltán világhírű Magyar Örökség-díjas együttes tagjai Dr. Tóth Csaba Attila, a Léleképítő vezetőjének baráti meghívására érkeznek három busszal Erdélyből Tolna megyébe, ahol vendéglátás, strandolás és szabadidős programok mellett adnak felejthetetlen koncerteket:

16-án hétfőn Pakson 18 órakor a belvárosi katolikus templomban,

17-én kedden du. 17 órakor Kölesden a református templomban,

Tisza-túrára hív a BOM

Bár itt is volt Tisza-szabályozás, a Felső-Tisza még mindig őrzi az ősi folyó természetes szépségét. Nyaranként sokan mennek víziturázni erre a tájra, de a nemzetközi Tisza-túra időszakát leszámítva a folyó soha nem zsúfolt. A bolyaisok idén is hajót ragadnak, hogy 6 napot töltsenek e csodálatos vidéken. Jelentkezz te is!

II. Anyanyelvi juniális

Időpont: 
2012. június 15. péntek (Egész nap)2012. június 17. vasárnap (Egész nap)

 

Péntek

- 15.00 Sulibúcsúztató anyanyelvi váltóverseny (ASZISZ)

- 16.30 Amit a Magyar Nyelvi Szolgáltató iroda kikutatott. Nyelvi (történeti, helyesírási) érdekességek. Km. a Manyszi és a nyelvstratégiai kutatócsoport

- 19.00 Anyanyelvi licitjáték Kerekes Barnabással (ASZ, Baár-Madas Ref. Gimn.)

- 21.00 A helyi amatőr színjátszó szakkör népi tréfás előadása

 

Szombat

Oldalak

Feliratkozás RSS - Szabad program csatornájára