Gyalogos szeminárium

Te vagy a termék! – Fogaskerekek hallgatói konferencia a BOM-ban

Az idei „gyalogos” konferenciát, másként interdiszciplináris diákkonferenciát Fogaskerekek címmel rendezte meg a Bolyai Önképző Műhely, az ötletadó Filep Tamás testvére, Filep Gábor szervezésében. A „gyalogutas” konferenciák lényege, hogy egyetemi hallgatók, doktoranduszok, fiatal bolyaisok kedves kutatási témájukról tudományos alapon közérthetően beszámoljanak.

Gyalogút (2015)

KÖNYV ADATAI

  • A Bolyai Önképző Műhely 2013-as „Gyalogos szeminárium” és 2015-ös „Gyalogút” című konferenciáinak előadásaiból készült konferenciakötet.
  • Szerkesztő és tördelő: Komlósi Réka
  • A munkafolyamatot segítette: Rácz Márk, Négyesi Noémi
  • ISBN 978 615 80316 1 5
  • 291 oldal
  • © Bolyai Műhely Alapítvány, szerkesztők, szerzők, Budapest, 2015.

TARTALOM

  • Havass Miklós: Türelem a Gyalogúton
    Rácz Márk: Előszó

Néhány gondolat a BOM „Gyalogos szeminárium”-hoz

Baranyai Katalin képe

Az alábbi rövid írásban Baranyai Katalin tanárnő gondolatait olvashatjátok a méltán jól sikerült Gyalogos szemináriumról. Az előadóknak ezúton is gratulálni szeretnénk nem csak Tanárnő, hanem az egész Bolyai Önképző Műhely nevében!

Gyalogos szeminárium - mi adjuk elő

2013. december 13-án az ELTE BTK-n rendezzük meg a Bolyai Önképző Műhely első hallgatói konferenciáját, a Gyalogos szemináriumot. Ennek célja, hogy kicsit jobban megismerkedjünk egymás területével, érdekes előadásokat hallgassunk, illetve előadóként azt gyakoroljuk, hogyan lehet elmagyarázni a saját szakmánk problémáit egy intelligens, de nem szakmabeli közönségnek úgy, hogy a lényeg azért érthető legyen.

„Gyalogos szeminárium"

Hargitai Ágnes Éva képe

A Bolyai Önképző Műhely tagjainak idén első ízben rendezzük meg a Mit és hogyan kutatok? című önképzőköri előadásokat. Az előadások műfaja ún. „gyalogos szeminárium”, ami azt jelenti, hogy az előadónak olyan nyelvezettel, stílusban kell ismertetnie témáját, hogy azt egy átlagos műveltségű ember – pl. egy más területen tevékenykedő BOM tag – is megértse.

A konferencia tervezett időpontja: 2013. december.

Helyszín: ELTE Bölcsészettudományi Kar.

Feliratkozás RSS - Gyalogos szeminárium csatornájára