Mozaikok konferencia 2018

Eddig négy alkalommal rendeztük meg az ELTE BTK-n, illetve a Rákóczi úton található „klubhelyiségben” a Bolyai Önképző Műhely hallgatói konferenciáját, a gyalogos szemináriumot. Ezeknek célja az volt, hogy jobban megismerkedjünk egymás szakmai területével, kutatási témájával, érdekes előadásokat hallgassunk, illetve előadóként azt gyakoroljuk, hogyan lehet elmagyarázni a saját szakmánk problémáit egy nyitott, de nem feltétlenül szakmabeli közönségnek. A rendezvényeknek hagyományteremtő célja is volt, ezért a BOM tagjai számára jövőre ötödik alkalommal rendezzük meg, ezúttal a MOZAIKOK elnevezésű konferenciát.

A konferencia tervezett időpontja: 2018. március 2. (péntek) 9:00–19:00

A jelentkezéshez (mindhárom évfolyamból) küldjétek el a neveteket, a tervezett előadásotok címét és egy 2000 karakter hosszúságú absztraktot a racz.mark@gmail.com email címre 2018. február 10-ig. Ebből – a tavalyihoz hasonlóan – egy rövid absztraktfüzetet adunk majd ki.

Az előadások legfeljebb 20 perces időkeretbe férjenek bele (15 perc előadás + 5 perc vita), lehetőség szerint PowerPointtal, Prezivel és más segédanyaggal (kép, szobor, könyv, tervrajz, makett) illusztrált prezentációk legyenek. Az előadások tartalmazzanak önálló gondolatokat is az adott témáról, de jelentős tudományos áttörések bemutatása természetesen nem elvárás. A 15 perces előadások után lehetőség nyílik röviden hozzászólásokra és kérdésekre.

Ugyanakkor felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a konferencián elhangzott előadásokat a tavalyihoz hasonlóan szerkesztett változatban is közre szeretnénk adni, ezért arra kérünk minden jelentkezőt, hogy nyár végéig (azaz 2018. augusztus 31-ig) elektronikus formában küldje el a leendő kötetbe szánt maximum 80 ezer karakter hosszúságú tanulmányát az irodalomjegyzékkel együtt a fentebb említett email címre.

Szólhattok szakmailag felkészültebb ismerősnek is, nyitottak vagyunk külsősök által tartott előadásokra is; ezenkívül természetesen a BOM alumnusai számára is adott a lehetőség. Egy előadó csak egy előadást tarthat.

A konferenciát követően egy szerény állófogadásra hívjuk meg előadóinkat és vendégeinket.

Előadóknak megjelenés alkalomhoz illő öltözékben; ugyanakkor alkohol fogyasztása a rendezvény alatt életveszélyes és tilos.