Csillagvirág - az Inferno Minor Kórus nyári koncertje

Kovács Balázs képe

Június utolsó napjaiban tartotta kórusunk évadzáró koncertjét a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium dísztermében. Mint az előző évben, idén is a Non Confundar Kamarakórussal közösen adtunk egy színes, sok műfajt felölelő műsort.

Kórusunk fellépését a férfikar nyitotta egy olasz madrigállal, Nagy Dániel vezetésével. Ezután Thomas Morley vidám tavaszi művével, Katzenbergerné Czigány Ágota furulyakíséretével folytattuk, immár a teljes kórussal a színpadon. A továbbiakban kortárs repertoárral folytatódott a koncert: Petrovics Emil, Orbán György, Bárdos Lajos műveivel, a kórus által magyarra fordított Földrajzi fúgával, valamint spirituálékkal és könnyűzenei feldolgozásokkal.

Az Inferno Minor Kórus fellépéséről készült felvétel megtalálható a YouTube-on.

A közönség nagy lelkesedéssel fogadta a koncertet, az estet a két kórus közösen zárta Bárdos Lajos: Csillagvirág című, népdalokból összeállított többtételes kórusművével. Ez úton is köszönjük a Bolyai Műhely Alapítványnak a kórus egész évados támogatását, a próbahelyszín és a kórustábor anyagi feltételeinek biztosításával!

A kórussal szeptember elején kezdjük az őszi évadot, idén is várunk minden lelkes énekelni vágyót! Ha szeretnél jelentkezni, keress meg minket az idei befogadó táborban, vagy küldj egy üzenetet a Facebook oldalunkról: Várunk szeretettel!