Az Inferno Minor a Kórusok Éjszakáján

Németh Ráhel képe

Június 10-én az Inferno Minor Kórus immár harmadik alkalommal vett részt a Kórusok Éjszakáján. A rendezvény keretében az ország kórusai minden évben lehetőséget kapnak, hogy a pesti Palotanegyed számos helyszínén bemutathassák repertoárjukat, koncertek és flashmobok formájában. Mi két, egyenként 10 perces fellépéssel igyekeztünk elvarázsolni az utcán összegyűlt közönségünket.

Délután a Mikszáth Kálmán téri szökőkútnál két reneszánsz madrigállal nyitottuk műsorunkat. Ezután Ernst Toch kizárólag ritmusképletekre épített darabja, a Földrajzi fúga következett, amit a kórus által írt magyar szöveggel adtunk elő. Az előadást Anders Edenroth I Sing, You Sing című pop-kórusműve zárta.

A délutáni fellépésünkbe itt hallgathattok bele: https://www.youtube.com/watch?v=9T0gDmF42s4

Az éjjeli órákban a Horánszky utcában a közönség nagy örömére az ABBA két híres dalát, a Mamma miát és az SOS-t feldolgozó ABBA Medleyt adtuk elő Csúr Gábor Attila tollából. Végül két spirituáléval, a Soon Ah Will Be Done és a Joshua című darabokkal zártuk a fellépést.

Az említett darabok, valamint a kórus repertorájának számos további darabja legközelebb június 29-én hangzik el, az Inferno Minor Kórus és a Non Confundar Kórus közös fellépésén. Várunk mindenkit szeretettel: https://www.facebook.com/events/1544835618893977/