Felhívás a „Tudás-háló” elnevezésű konferencián való részvételre

Felhívás a „Tudás-háló” elnevezésű konferencián való részvételre

avagybarangolások a tudomány (macska)köves útjain

 

Eddig három alkalommal rendeztük meg a Bolyai Önképző Műhely hallgatói konferenciáját az ELTE BTK-n, az ún. „gyalogos szemináriumot.” Ezeknek a célja az volt, hogy jobban megismerkedjünk egymás szakmai területével, kutatási témájával, érdekes előadásokat hallgassunk, illetve előadóként azt gyakoroljuk, hogyan lehet elmagyarázni a saját szakmánk problémáit egy intelligens, de nem szakmabeli közönségnek. A rendezvényeknek hagyományteremtő célja is volt, ezért a Bolyai Önképző Műhely tagjai számára jövőre negyedik alkalommal rendezzük meg, ezúttal a „Tudás-háló” elnevezésű konferenciát.

A konferencia tervezett időpontja: 2017. március 24. (péntek) 10.00 - 18.00

Az előadások legfeljebb 20 perces időkeretbe férjenek bele (15 perc előadás + 5 perc vita), lehetőség szerint PowerPoint-al, prezivel és más segédanyaggal (kép, szobor, könyv, tervrajz, makett) illusztrált prezentációk legyenek. Az előadások tartalmazzanak önálló gondolatokat is az adott témáról, de jelentős tudományos áttörések bemutatása természetesen nem elvárás. Mint említettük, a 15 perces előadások után lehetőség nyílik röviden hozzászólásokra és kérdésekre. Idén lehetőség nyílik arra is, hogy az előadásokat idegen nyelven (pl. angol, német, francia, portugál, orosz) is előadhassák a résztvevők.

A jelentkezéshez (mindhárom évfolyamból) küldjétek el a neveteket, a tervezett előadásotok címét és egy 2500 karakter hosszúságú absztraktot a racz.mark@gmail.com email címre 2017. február 20-ig. Ebből – a tavalyihoz hasonlóan – egy rövid absztraktfüzetet adunk majd ki.

Ugyanakkor felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a konferencián elhangzott előadásokat a korábbiakhoz hasonlóan szerkesztett változatban is közre szeretnénk adni, ezért arra kérünk minden jelentkezőt, hogy nyár végéig (azaz 2017. augusztus 31-ig) elektronikus formában küldje el a leendő kötetbe szánt maximum 55.000 karakter hosszúságú tanulmányát az irodalomjegyzékkel együtt a fentebb említett email címre.

A konferenciát követően egy szerény állófogadásra hívjuk meg előadóinkat és vendégeinket.

Előadóknak megjelenés alkalomhoz illő öltözékben!