Felhívás a "Gyalogút" konferenciára

2013. december 13-án az ELTE BTK területén rendeztük meg a Bolyai Önképző Műhely első hallgatói konferenciáját, az ún. „gyalogos szemináriumot.” Ennek célja az volt, hogy jobban megismerkedjünk egymás szakmai területével, kutatási témájával, érdekes előadásokat hallgassunk, illetve előadóként azt gyakoroljuk, hogyan lehet elmagyarázni a saját szakmánk problémáit egy intelligens, de nem szakmabeli közönségnek. A rendezvénynek hagyományteremtő célja is van, ezért a Bolyai Önképző Műhely tagjai számára jövőre második alkalommal rendezzük meg ezúttal a „Gyalogút” elnevezésű konferenciát.

A konferencia tervezett időpontja: 2015. március 20. (péntek) 9.30 - 18.00

Az előadások legfeljebb 20 perces (15 perc előadás + 5 perc vita), lehetőség szerint PowerPoint-tal, prezivel és más segédanyaggal (kép, szobor, könyv, tervrajz) illusztrált prezentációk legyenek. Az előadások tartalmazzanak önálló gondolatokat is az adott témáról, de jelentős tudományos áttörések bemutatása természetesen nem elvárás. A 15 perces előadások után lehetőség nyílik röviden hozzászólásokra és kérdésekre.

A jelentkezéshez (mindhárom évfolyamból) küldjétek el a neveteket, a tervezett előadásotok címét és egy 2000 karakter hosszúságú absztraktot a racz.mark@gmail.com email címre 2015. február 20-ig. Ebből – a tavalyihoz hasonlóan – egy rövid absztraktfüzetet adunk majd ki.

Ugyanakkor felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a konferencián elhangzott előadásokat szerkesztett változatban is közre szeretnénk adni, ezért arra kérünk minden jelentkezőt, hogy a konferenciát követő két héten belül (azaz 2015. április 4-ig) elektronikus formában küldje el a leendő kötetbe szánt maximum 40.000 karakter hosszúságú tanulmányát az irodalomjegyzékkel együtt. A leendő kötetben a 2013-as konferencia eddig elkészült írásos anyagai is helyet kapnak.

A konferenciát követően egy szerény állófogadásra hívjuk meg előadóinkat és vendégeinket.

Címkék: