Gyere a kórusba!

Kovács Balázs képe

Emlékeztek még a tavaly őszi befogadó táborra? Aki ott volt, biztosan! Érdekes programok, még érdekesebb emberek, nagyon jó hangulatban telt az a hosszú hétvége Zánkán. Ekkor esett meg, hogy az utolsó nap délutánján előkerült két gitár, s mellé pár énekes torok. Hamar a következő programpontba fulladt a dolog, ámde egy kisebb csoport csillogó szemmel tanakodott: de jó is lenne valami kórusba járni! Fülemet odahajtva a témára hamar belevágtam a kis csapat beszélgetésébe, felvetve: ha ennyi a lelkes ember, majd én szervezek egy bolyais kórust!

Eddig az eredetlegendánk, a többi már történelem - sok beszélgetés és némi levelezés után október közepén megtartottuk az első próbát. Izgatottan és kicsit idegesen készülődtem, hisz kezdő kórus még kezdőbb karvezetőjeként sok kérdés megválaszolatlanul állt még. A sorban érkező lelkes emberek azonban hamar jó hangulatot teremtettek, és már magam is kezdtem elhinni: új kórus születik. Na de ahhoz énekelni is kéne ám... szájat kinyitni pedig mersz kell, nem is kevés! Nosza szép szóval (és csúnyával), hízelgéssel (és fenyegetéssel) csak sikerült hangra bírni az embereket. Megtanultuk, mi történik azzal, aki túlzásba viszi az almafogyasztást, valamint karácsonyhoz közeledve a kis Jézust és a poklok mélyeit is boncolgattuk kissé.

A Bolyai Műhely decemberi vacsorájára nagy izgalommal készültünk, és azt hiszem, sikerült is bemutatni, hogy bár énekelni még nem tudunk teljesen tökéletesen, de azt nagy kedvvel és vidámsággal műveljük. Az első fellépés tűzkeresztségén túllépve új horizontok felé bontogatjuk szárnyainkat: a tavaszra kitűzött célunk egy kórusfesztiválra való benevezés, ahol nagy közönség előtt is megmutathatjuk, milyen szépek és ügyesek vagyunk! Bár a januári próbák még vizsgaidőszaktól és betegségektől sújtva döcögnek, de lelkesítő szóval (és morgolódással) ösztönözve remélem hamarosan újra összeáll a kis csapat. Tavasszal mindenki meghallhatja, hogyan bánnak az anyósjelöltekkel a finn legények és milyen a magyar táncos virtus!