Állapotüzenet

Az űrlap megtekintéséhez bejelentkezés szükséges.

„Gyalogos szeminárium"

Hargitai Ágnes Éva képe

A Bolyai Önképző Műhely tagjainak idén első ízben rendezzük meg a Mit és hogyan kutatok? című önképzőköri előadásokat. Az előadások műfaja ún. „gyalogos szeminárium”, ami azt jelenti, hogy az előadónak olyan nyelvezettel, stílusban kell ismertetnie témáját, hogy azt egy átlagos műveltségű ember – pl. egy más területen tevékenykedő BOM tag – is megértse.

A konferencia tervezett időpontja: 2013. december.

Helyszín: ELTE Bölcsészettudományi Kar.

Mivel sokan kérték, ezért az új jelentkezési határidő: 2013. okt. 14. hétfő!

A konferenciára csak a BOM korábbi és mai tagjai jelentkezhetnek, saját, kutatott témájukkal, legfeljebb 15 perces, lehetőség szerint ppt-vel és más segédanyaggal illusztrált előadással. Az előadások mindenképpen tartalmazzanak önálló gondolatokat az adott témáról, de jelentős tudományos áttörések prezentálása természetesen nem elvárás, ha például egy egyetemi szemináriumi dolgozat, esetleg szakdolgozat kapcsán érdekes gondolataitok támadtak valamiről, nyugodtan gyertek el és osszátok meg velünk (és persze hallgassátok meg a többiek érdekes gondolatait is). Az alapítvány lehetőséget biztosít majd az előadások írott változatának publikálására is egy külön kötetben.

A jelentkezéshez küldjétek el a neveteket, a tervezett előadásotok címét, illetve csatolva egy rövid (max. 1500 leütés hosszúságú) tartalmi kivonatot. A jelentkezéseket a konferenciát szervező diákbizottság bírálja el.

Ha bármi kérdésetek van a jelentkezéssel vagy a konferenciával kapcsolatban, akkor írjatok a bom.konferencia@gmail.com címre.