Túrázzunk együtt!

Csonka Zsófia képe

A megszámlálhatatlan előnye mellett a városi létnek bizony hátrányai is vannak. Ezek közé tartozik, hogy a zöldfelületek nehezen hozzáférhetők, a fűre lépni tilos táblák gyakoriak, és mindenhol embert találunk, ha kicsit is kisüt a nap. Szeretnénk ellensúlyozni ezt az érzést, mert a város csak a táj egyik alkotó eleme. A természet és az ember a másik. Néha szüksége van annak is sziklát látni, aki igazi aszfaltbetyárnak tartja magát.

A szemléletváltás nagy szó, most a túrán csak szemszögváltást javaslunk. Másnak, ismeretlennek látjuk föntről azt a környezetet, ahol a napjainak, heteinket, éveinket töltjük. Föntről minden más. Látszik, hogy terjeszkedik csendesen, de agresszívan a házak tömege, hogy fogy a fák országa, és miért érdemes néha biciklire szállni négy kerék helyett.

A Budai hegyek egy svájcinak nem is hegyek, csak hangyavárak. De nekünk érték. Érték, mert kiemelkedik, vadregényes, mégis befogadható. Ezért szeretnénk, hogy velünk gyertek, ezt a befogadható teret együtt megismerni. Három fő állomása lesz a megismerésnek. A Hűvösvölgyből indulva először Makovecz Imre Kis-Hárs hegyen álló fa kilátójából kémlelünk körbe, majd Kaán Károly stabilabb és magasabb lépcsőit másszuk meg, és végül a korona, az Erzsébet kilátó 360 fokos panorámája miatt fogunk elgondolkozni. Lezárásképp megkóstoljuk a Normafán híres rétest készítő néni kínálatát, és a lábakat kímélő libegővel térünk vissza a városba.

Erre a programra várunk mindenkit szeretettel, ritkán fáradunk el együtt úgyis!

(Az esemény részleteit itt találjátok.)

Címkék: