A világgazdaság megatrendjei

Hargitai Ágnes Éva képe

A Gábor Dénes Díjasok Klubja minden évben előadássorozatot rendez. Idén olyan kérdések kerülnek megvitatásra, amelyek jelentőségüknél vagy újszerűségüknél fogva figyelemreméltóan (néha meghökkentően) befolyásolhatják az emberiség, vagy a nemzetünk sorsát. Az előadók azokat a megatrendeket veszik vizsgálat alá, amelyek a világ fejlődését a háttérben alakítják, arra keresik a választ, milyen lesz a jövő.

Ezért is várható izgalmas vita olyan kérdésekben, mint hogy a jelenlegi világválság lokális jelenség-e, vagy nagyobb gazdasági/üzleti/ társadalmi átrendeződés áll mögötte; mi a műszaki innovációk hatása e folyamatokra; lehetnek-e olyan modelljeink, amelyek lehetővé teszik az alkalmazkodást, s mi lehet ezek ára?

Az idei év első rendezvényét 2013. február 6-án, szerdán 17 órától a Makadám Klubban tartják. (Cím: 1024, Budapest, Lövőház u. 37.)

Az est témájának címe: A világgazdaság megatrendjei
Az est házigazdája: Havass Miklós.

A klubest fő előadója Bőgel György a CEU Business School professzora lesz, aki nagy nemzetközi kitekintéssel kíséri figyelemmel a high-tech fejlődésének következményeit.
Az általa felvetett téma részletesebb megvilágítását két társelőadó mélyíti el:
Blaskó Gábor gyógyszerkutató, korábban az Egis Gyógyszergyár kutatási igazgatója, jelenleg a Servier francia gyógyszeripari vállalat magyarországi kutatóintézetének igazgatója és
Ürge László kutató, az Innovációs Szövetség alelnöke, a ThalesNano Zrt. Vezérigazgatója.

A részvételi szándékot legkésőbb 2013. január 25-ig lehet jelezni, e-mailben (esterhazydora@gmail.com) vagy telefonon (+36 30 231 0057).