A 2012-es év zárása: a BOM-karácsony

Hargitai Ágnes Éva képe

Elsősként nem sok tapasztalatom volt a közös BOM-karácsonyok terén. Annyit a sokat látott felsőévesek megsúgtak, hogy a vacsora minden évben nagyon hangulatos és emlékezetes, így már december elején izgatottan vártam a karácsonyfával díszített közös étkezést. Szerencsére nem kellett csalódnom, nem egy beszélgetés, viccelődés vagy kellemes meglepetés beleivódott az emlékezetembe.

A vacsora előtt természetesen kulturális programokon vehettek részt a ZH-időszakban is ráérő bolyaisok: bemutatták a Kvalitásak című kötetet, illetve meghallgathattunk egy kissé talán csapongó, azonban érdekes információkat szolgáltató előadást James Joyce Ulysses című művének fordítási nehézségeiről. (A kulturális programokról bővebben itt olvashatsz!)

Ezután átvándoroltunk, illetve megsokasodtunk a PIM éttermében, ahol Pölcz Ádám gyönyörű zongoraszólót adott elő, majd egy saját készítésű, az elmúlt év nagy BOM-eseményeit feldolgozó videóval lepte meg a társaságot, általános jókedvet eredményezve. A legaktívabb BOM-tagokat ajándékcsomagokkal jutalmazták egész éves munkájuk miatt; Baranyai Katalin tanárnő pedig verseskötettel és mézeskaláccsal kedveskedett a csoportjának, amiért ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindenki nevében!

A vacsora hangulatos baráti beszélgetéssekkel és nagy nevetésekkel telt, ugyanakkor általános felbolydulás keltett az, hogy nem csak az ételt, hanem a tényt is meg kellett emésztenünk, miszerint egyik társunk elvesztette a haját, mióta nem láttuk – Bolyai-körben szerencsére ez az apróság is vicces történeteket és érdekes beszélgetéseket eredményez…

Köszönöm fantasztikus élményeket a BOM-nak, már most várom a következő közös karácsonyt!