Mérhető környezetszennyezés

Időpont: 
2013. március 23. szombat 9:00 - 2013. március 24. vasárnap 14:00

Március 23-24-én megrendezik az ELTE Bolyai Szakkollégiumának XVIII. Konferenciáját. Az előadássorozat változatos témákat soroltat fel, az időutazás filozófiájától az internetes párválasztáson át egészen a környezetszennyezés kérdéseiig. Ez utóbbit a BOM-tag Szilágyi Artúr fogja részletezni, ismertetve a környezeti életciklus vizsgálat fontosságát.

Az ELTE Bolyai Szakkollégiuma évente rendezi meg szakkollégiumok közötti konferenciáját, melynek keretében természettudományos, bölcsészeti és társadalomtudományos előadásokat hallgathatnak az érdeklődők. A rendezvény idén március 23-24-re (szombat-vasárnap) esik, s nem egy izgalmas témát dolgoz fel. Az érdeklődők új információkat tudhatnak meg többek között a földrengésről, az első angol telepesek és az indiánok viszonyáról, a hazugságról mint társadalmi konstrukcióról vagy a magyarországi politikai kommunikációról.

A konferencián a BOM haladó csoportjába tartozó Szilágyi Artúr is előad, ő a környezeti életciklus vizsgálat (LCA – Life Cycle Assessment) fogalmát ismerteti. Ez a vizsgálat a termékek életfolyamatának ciklusait (egészen az előállítástól az újrahasznosításig vagy az ártalmatlanításig) elemzi természetvédelmi, valamint a környezetre tett hatások szempontjából. Az LCA segítségével tudhatjuk meg például azt, hogy mi ártalmasabb a környezetre, az e-book vagy a nyomtatott könyv; vegetáriánus étrend vagy a hagyományos; a mélyhűtős vagy az otthon sütött pizza. Artúr március 23-án 09:40-től ad elő, ekkor szeretettel vár minden bolyais érdeklődőt!

Helyszín: 
Nándorfejérvári út 13.
1117 Budapest
Címkék: