A honfoglalás és a magyar nyelv szülőföldjén. Szakmai kirándulás Zemplénbe.

Időpont: 
2013. június 21. péntek (Egész nap) - 2013. június 23. vasárnap (Egész nap)
Szervező: 

A tavalyi exkluzív pannonhalmi programhoz hasonló tanulmányi kirándulásunk a honfoglalás és a magyar nyelv szülőföldjére vezet. A tervezett program

2013. június 21.

Egyéni utazás (vonattal) Sátoraljaújhelyre
Érkezés délben: ismerkedés Sátoraljaújhely titkaival (Levéltár Kazinczy kézírásával, Börtönmúzeum, neves életfogytiglanosokkal, kirándulás Kórósra, a honfoglalás kori temetőbe).
Este: A világörökség részét képező Ungvári pincében (borkóstoló)
Szállás: Piarista kollégium (egykori kolostor)

2013. június 22.

Busszal Széphalomba, A Magyar Nyelv Múzeumába. Részvétel a Weöres Sándor 100. születésnapján rendezett szimpóziumon. Jeles irodalmárok, nyelvészek beszélnek (verselnek, ritmusoznak) Weöres Sándorról (előadók: Nagy L. János, Pomogáts Béla, Fráter Zoltán, Dénes Ágota, Nyiri Péter, Balázs Géza). Kiírtak egy WS100 emlékpályázatot is, még lehet rajta indulni, ott lesz az eredményhirdetés.
Ebéd egyénileg a szomszédos vadételfőző versenyen (ételbemutató, kóstoló számos lacikonyhában)
Délután és este: kulturális programok, versíró-kurzus, kiállításnézés, koszorúzás és megemlékezés Kazinczy sírjánál, Élő Tetten ért szavak, vidéki múzeumok éjszakája
Szállás: Piarista kollégium
És egész nap szól a DUE által működtetett helyi Kazinczy Rádió (be lehet kapcsolódni a műsorkészítésbe)

2013. június 23.

Gyalogtúra Magyarország egyetlen tengerszeméhez, Károlyfalva (Megyer-hegyi tengerszem)
Hazautazás egyénileg (Sárospatakról vagy Sátoraljaújhelyről).

Egykori és mai BOM-tagoknak a BOM fizeti a szállást, a reggelit, a kirándulások, az alap-borozás, a múzeumi belépők költségeit, valamint a múzeumban ingyenes/önkéntes kis büfét is üzemeltet (zsíroskenyér, üdítő). Az egyéni hozzájárulás: 2500 Ft/fő. Nem BOM-tagok is jöhetnek, ők az önköltséget fizetik: 7500 Ft. A Sátoraljaújhelyre való oda-vissza utazást, valamint a helyi közlekedést (Sátoraljaújhely-Széphalom és vissza, 250 Ft/út) mindenki egyénileg fizeti!

A szállásfoglalás csak az egyéni hozzájárulás előzetes befizetésével lehetséges 2013. május 31-ig, számlainformációk, kapcsolatfelvételi adatok az Elérhetőségek menüpontban.

Helyszín: 
Zemplén
Sátoraljaújhely