„Határ-kövek” konferencia – felhívás

Eddig két alkalommal rendeztük meg a Bolyai Önképző Műhely hallgatói konferenciáját az ELTE BTK-n, az ún. „gyalogos szemináriumot.” Ezeknek célja az volt, hogy jobban megismerkedjünk egymás szakmai területével, kutatási témájával, érdekes előadásokat hallgassunk, illetve előadóként azt gyakoroljuk, hogyan lehet elmagyarázni a saját szakmánk problémáit egy intelligens, de nem szakmabeli közönségnek. A rendezvényeknek hagyományteremtő célja is volt, ezért a Bolyai Önképző Műhely tagjai számára jövőre harmadik alkalommal rendezzük meg, ezúttal a „Határ-kövek” elnevezésű konferenciát.

A konferencia tervezett időpontja: 2016. március 18. (péntek) 9.00 - 18.00

Az előadások legfeljebb 20 perces időkeretbe férjenek bele (15 perc előadás + 5 perc vita), lehetőség szerint PowerPoint-tal, prezivel és más segédanyaggal (kép, szobor, könyv, tervrajz, makett) illusztrált prezentációk legyenek. Az előadások tartalmazzanak önálló gondolatokat is az adott témáról, de jelentős tudományos áttörések bemutatása természetesen nem elvárás. A 15 perces előadások után lehetőség nyílik röviden hozzászólásokra és kérdésekre.

A jelentkezéshez (mindhárom évfolyamból) küldjétek el a neveteket, a tervezett előadásotok címét és egy 2000 karakter hosszúságú absztraktot a racz.mark@gmail.com email címre 2016. február 20-ig. Ebből – a tavalyihoz hasonlóan – egy rövid absztraktfüzetet adunk majd ki.

Ugyanakkor felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a konferencián elhangzott előadásokat a tavalyihoz hasonlóan szerkesztett változatban is közre szeretnénk adni, ezért arra kérünk minden jelentkezőt, hogy nyár végéig (azaz 2016. augusztus 31-ig) elektronikus formában küldje el a leendő kötetbe szánt maximum 40.000 karakter hosszúságú tanulmányát az irodalomjegyzékkel együtt a fentebb említett email címre.

A konferenciát követően egy szerény állófogadásra hívjuk meg előadóinkat és vendégeinket.

Előadóknak megjelenés alkalomhoz illő öltözékben.

Csatolt fájlok: